fbpx

Proč pít v zimě červené?!

Zimní sychravé, mrazivé počasí a sklenka granátového červeného prostě patří k sobě. Věděli jste, že to je navíc vědecky prověřeno a červené právě v zimním období prospívá našemu zdraví?

Červené víno pomáhá našemu trávení a rozpouští tuky

Prvním a naprosto logickým důvodem, proč nás v zimě láká pít červená vína a pít bychom je také měla, že jsou hutnější tedy i výživnější. V zimě totiž obecně dáváme pro zahřátí organismu přednost mastnějším a na trávení těžším jídlům, a tak je červené ideálním společníkem. Třísloviny ve víně obsažené povzbuzují trávení, svědčí sliznici trávicího traktu a mají antibakteriální účinky. Zejména červené víno ničí bakterie v zažívacím traktu a chrání tak před infekčními onemocněními spojenými se zažívacím systémem našeho těla. Víno také zvyšuje tvorbu enzymů štěpící bílkoviny obsažené v naší stravě. Příznivě podporuje svými kyselinami trávicí činnost a usnadňuje trávení tuků i dalších látek nerozpustných ve vodě.

Zahřejte svůj organismus a ochraňte srdce i imunitu

Dalším jednoduchým a intuitivním důvodem, proč máme rádi červené a proč jej také pít, je to, že červené víno vyvolává přirozený pocit tepla domova. Ne nadarmo se říká, že se má červené víno podávat v pokojové teplotě. Pitím červené vína o pokojové teplotě nejen dáváte prostor se vínu krásně otevřít (víno otevřete i hodinu před podáváním, ideálně dekantujte nebo alespoň nalejte do větší sklenic než máte na víno bílé), ale také jeho samotné pití s pokojovou teplotou neochlazuje organismus právě naopak.

Do třetice všeho dobrého - pití červeného... Víno má pozitivní vliv při prevenci kardiovaskulárních onemocnění, tedy nemoci srdce a cév. Podíl zdraví prospěšných fenolických látek je podle vědeckých výzkumů obecně u červených vín vyšší. I když výzkumníci v poslední době zaznamenali mnohem větší pokles rizika srdečního infarktu u těch osob, které jednoznačně dávají přednost vínu bílému před červeným. Takže ani s jedním druhem vína určitě neuděláte špatný krok vstříc ke zdravějšímu srdci.

Jedním z posledních dobrých důvodů proč konzumovat vína granátové barvy je, že pití červeného vína má přiznivě svědčit také naší imunitní soustavě, a snižovat tak riziko nákazy spojené s běžnými a v zimě tolik častými virózami. Ale pozor, nadměrné pití naopak riziko infekčního onemocnění zvyšuje. Alkohol navíc odvodňuje, takže nezapomeňte vždy doplňovat i úměrné množství neslazených nealkoholických nápojů, nejlépe čistou vodu bez bublinek.

Obecně ale platí, že dvě deci vína denně, u žen vždy dávka menší, jsou zdraví prospěšné bez ohledu na barvu vína. 

Vyberte si z naší nabídky ?? ČERVENÉHO VÍNA A OBJEDNEJTE NA E-SHOPU AŽ K VÁM DOMŮ??

proc pit cervene       

SING WINE

OTEVÍRACÍ DOBA

  • Po - Pá: 8:00 – 16:00 h
  • So - Ne: po tel. dohodě

KONTAKTY

  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • +420 775 595 561